fbpx

Kedy je pre mňa výhodný výkup nehnuteľnosti?

vykup nehnutelnosti

Výkup nehnuteľnosti je pre mnohých z nás ešte stále spájaný s pochybnými praktikami a potenciálnym rizikom. Ak však zveríte výkup svojej nehnuteľnosti spoločnosti s dobrým menom, profesionálnym prístupom a pozitívnymi referenciami, tak sa nie je čoho báť. V našej spoločnosti ponúkame záujemcom možnosť bezplatného a nezáväzného stretnutia, na ktorom vám všetko podrobne vysvetlíme a predstavíme vám všetky nevyhnutné kroky, ktoré vás čakajú v realitnom procese výkupu nehnuteľnosti.

TIP:

Výkup nehnuteľnosti realizujeme rýchlo a bezpečne a všetky poplatky za právny a iný servis hradíme za vás.

V aktuálnom článku si priblížime praktické situácie, kedy nás klienti kontaktujú s cieľom predať svoju nehnuteľnosť v rámci výkupu nehnuteľnosti. Pre každú z týchto situácií zároveň platí, že úvodná konzultácia je nezáväzná a bezplatná a jej cieľom je oboznámiť záujemcu so všetkým, čo ho v rámci výkupu nehnuteľnosti čaká, aké budú pritom jeho povinnosti a ako celý proces prebehne.

Cenu nehnuteľnosti si vždy dohodneme, pričom našou snahou je spokojnosť na oboch stranách. Cena nehnuteľnosti je pri výkupe vždy o niečo nižšia v porovnaní s trhovou cenou, je to však dané rýchlosťou, s akou sa takýto realitný obchod realizuje. Aj napriek tomu však vždy venujeme maximum úsilia ustanoveniu čo najvyššej ceny predávanej nehnuteľnosti.

Výkon exekúcie

Jedným z najčastejších prípadov, kedy nás naši klienti kontaktujú s požiadavkou predať svoju nehnuteľnosť v rámci výkupu, je začatý výkon exekúcie. Niektorí pritom vôbec netušia nevedia, že nehnuteľnosť možno predať aj v tomto bode, v praxi však tieto prevody bežne realizujeme. Ak bol voči vám začatý výkon exekúcie a potrebujete predať rýchlo predať vašu nehnuteľnosť, radi vám so všetkým pomôžeme a poradíme.

Dražba

Ak ste dlžníkom a z akéhokoľvek dôvodu ste sa dostali do finančných problémov, naša spoločnosť vám ponúka profesionálne poradenstvo aj v týchto náročných situáciách. Jedným z efektívnych riešení takejto situácie je aj výkup nehnuteľnosťou v prípade, že vám hrozí dražba, alebo aj v situácii, keď už dražba prebieha. Aj v týchto prípadoch nás neváhajte kontaktovať a my nastavíme všetky procesy na mieru vašej aktuálnej situácii.

Problémy so splácaním dlhov

Ďalším problémom, s ktorým sa stretávajú mnohí z nás, sú problémy so splácaním dlhov. Tento fenomén sa týka všetkých vekových kategórií a nevyhýba sa ani ľuďom, ktorí bežne nemávajú finančné ťažkosti. Rôzne životné situácie neraz zo dňa na deň zmenia naše bežné fungovanie a pripravia nás o pravidelný príjem a my sa ocitneme v kolotoči nesplácania dlhov a nárastu úrokov, ktoré môžu viesť v niektorých prípadoch až k exekúciám či dražbe. Aj v tomto prípade môžete využiť naše služby a predať svoju nehnuteľnosť v rámci procesu výkupu nehnuteľnosti. K predaju nehnuteľnosti a vašej ťaživej situácii vám poskytneme aj všetko súvisiace právne poradenstvo.

Kúpa inej nehnuteľnosti

Výkup nehnuteľnosti môže dobre slúžiť aj ako rýchly a bezpečný nástroj na získanie financií na vybranú nehnuteľnosť, ktorú by ste si chceli kúpiť. Výkup štandardne prebieha rýchlo a peniaze máte k dispozícii okamžite. Zároveň pritom nemusíte riešiť žiadne procesné otázky celého realitného procesu, pretože ak v tomto prípade všetko vybavíme za vás.

Dedičské konanie

Dedičské konanie môže v niektorých prípadoch trvať aj desiatky rokov, a to najmä vtedy, keď sa dedičia nevedia dohodnúť. Naša spoločnosť má skúsenosti s predajom nehnuteľností, ktoré sú predmetom dedičstva a takúto nehnuteľnosť možno predať aj v rámci výkupu nehnuteľnosti. Pomôžeme vám pritom s jej ocením, pripravíme všetky potrebné dokumenty a zmluvy, poskytneme vám príslušné právne a iné odborné poradenstvo a absolvujeme za vás aj nevyhnutné návštevy úradov a obhliadky predávanej nehnuteľnosti.

Odkúpenie družstevného bytu

V našom blogu sme vám už priniesli odpovede na otázky, prečo je výhodnejšie odkúpiť si družstevný byt do osobného vlastníctva. Zároveň platí, že týmto procesom zákon spája viacero právnych povinností vrátane niektorých poplatkových povinností, ktoré klientov v praxi odrádzajú od samotného predaja. Pri výkupe družstevného bytu tak uhradíme všetky poplatky a nedoplatky za vás a podobne ako pri ostatných realitných procesoch spojených s výkupom vybavíme za vás aj všetky ostatné záležitosti.

Rozvod manželov

Súčasný vývoj ľudstva priniesol so sebou aj vyšší počet rozvodov, čo má rôzne príčiny. Táto skúsenosť nie je ľahká pre nikoho a bezpochyby ju možno zaradiť medzi najnáročnejšie životné situácie. Byty, domy, chaty a iné nehnuteľnosti sú v mnohých prípadoch vo vlastníctve oboch manželov a neraz sa preto stáva, že potrebujú nehnuteľnosť rýchlo predať, rozdeliť si peniaze a v krátkom čase si zaobstarať nové bývanie. Aj v takýchto prípadoch je rýchlym, efektívnym a bezpečným riešením práve výkup nehnuteľnosti.

Iné situácie

V praxi nastávajú aj mnohé ďalšie situácie, kedy potrebujeme rýchlo získať peniaze, čo môže byť napríklad aj na rozbeh nového podnikania, rozšírenie existujúceho podnikania či iné pozitívne investície. Ak máte nehnuteľnosť, ktorá vám môže pomôcť získať takéto finančné prostriedky a potrebujete ich získať rýchlo, opäť je skvelým nástrojom predať takúto nehnuteľnosť v rámci výkupu.

TIP na záver:

Aj my sa v praxi ešte stále stretávame s nedôverou ľudí pri pojme výkup nehnuteľností, čomu plne rozumieme, pretože aj my sami máme zlé životné skúsenosti v tejto oblasti. To je aj hlavným dôvodom, prečo sme sa rozhodli robiť v našej spoločnosti veci inak. Ak si nie ste istí, či je výkup nehnuteľnosti pre vás vhodný, alebo máte akékoľvek iné obavy z predaja vašej nehnuteľnosti, kontaktujte nás a my vám zodpovieme všetky vaše otázky. Prvé stretnutie je vždy bezplatné a nezáväzné a prevedieme vás na ňom všetkými detailmi, ktoré vás čakajú v procese výkupu.

Ďakujeme vám za prejavenú dôveru a tešíme sa na spoluprácu s vami!

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Ako napísať inzerát

V našej realitnej kancelárii vieme, že napísanie inzerátu patrí medzi kľúčové piliere úspešného predaja nehnuteľnosti. Každá nehnuteľnosť je určená pre iný typ ľudí, a to

čítaj viac »

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov