fbpx

Ohodnotenie nehnuteľnosti je dôležitým aspektom vo svete nehnuteľností, ktorý môže slúžiť rôznym účelom. Bez ohodnotenia nehnuteľnosti by sme sa ocitli v slepej uličke, či už ide o predaj, dedičské konanie alebo financovanie prostredníctvom banky. V tomto článku sa pozrieme na rôzne situácie, kedy môže byť ohodnotenie nehnuteľnosti nevyhnutné, a zistíme, akým spôsobom sa vykonáva.

Ocenenie nehnuteľnosti za účelom predaja:

Predaj nehnuteľnosti je zložitým procesom, a jedným z najdôležitejších krokov je nastavenie správnej predajnej ceny. To je miesto, kde ohodnotenie nehnuteľnosti prichádza do hry. Realitné ceny sa neustále menia, a preto je dôležité mať aktuálny a realistický pohľad na trh.

V rámci našej realitnej kancelárie, radi vám pomôžeme v tejto dôležitej fáze bezplatne. Naši odborníci majú široký prehľad o trhu a sú schopní vypracovať ocenenie vašej nehnuteľnosti, aby sme vám pomohli stanoviť spravodlivú cenu, ktorá zohľadňuje aktuálnu situáciu na trhu.

https://www.nestorcapital.sk/nezaradene/ocenenie-nehnutelnosti-zadarmo/

Pri dedení nehnuteľnosti je nevyhnutné mať ocenenú hodnotu nehnuteľnosti. To pomáha určiť hodnotu majetku, ktorý sa dedí, a taktiež zabezpečuje spravodlivý podiel medzi dedičmi. Našťastie, toto ohodnotenie pre notára, ktorý vedie dedičské konanie nevyžaduje ohodnotenie nehnuteľnosti od kvalifikovaného znalca. Mnoho realitných kancelárií, vrátane našej, má schopnosti vykonať túto úlohu.

Ocenenie nehnuteľnosti pre potreby dedičského konania:

Naši odborníci v realitnej kancelárii sú pripravení vykonať ocenenie nehnuteľnosti pre potreby dedičského konania. Toto ocenenie sme vám schopní zabezpečiť do 48 hodín od obhliadky nehnuteľnosti.

Ocenenie nehnuteľnosti pre účely financovania prostredníctvom banky (t.j.Znalecký Posudok):

Ak plánujete financovať kúpu nehnuteľnosti cez banku, budete potrebovať znalecký posudok. Toto ohodnotenie nehnuteľnosti vykonáva len kvalifikovaný znalec, ktorý je zapísaný v zozname znalcov registrovanom pod Ministerstvom spravodlivosti. Banky požadujú tento krok pre určenie výšky úveru, ktorý vám môžu poskytnúť.

Cena znaleckého posudku sa pohybuje v závislosti od zložitosti vypracovania a typu nehnuteľnosti. Pre byty sa pohybuje od 150 do 250 eur, zatiaľ čo pre rodinné domy je to od 250 do 500 eur. Proces vypracovania posudku zvyčajne trvá od niekoľkých dní do týždňov, v závislosti od konkrétnej situácie.

Ak potrebujete odporúčanie skúseného znalca, naša realitná kancelária vám rada pomôže nájsť toho správneho. Spolupracujeme s renomovanými znalcami, ktorí majú bohaté skúsenosti v oblasti ocenenia nehnuteľností.

V závere môžeme konštatovať, že ohodnotenie nehnuteľnosti je neodmysliteľným krokom v mnohých životných situáciách týkajúcich sa nehnuteľností. Bez správnej hodnoty nehnuteľnosti môžu nastať zbytočné komplikácie a finančné problémy. Preto je vždy dôležité mať profesionálne ocenenie, či už ide o predaj, dedičstvo alebo financovanie prostredníctvom banky. S našou realitnou kanceláriou na vašej strane budete mať istotu, že ste v dobrých rukách, a budete lepšie pripravení na ďalšie kroky vo svete realít.

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Kde inzerovať reality?

Každý z nás je individuálnou osobnosťou s jedinečnými črtami a životnými skúsenosťami a táto originalita sa plne prejavuje aj pri transakciách na realitnom trhu. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti je

čítaj viac »

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov