fbpx

So stanovením nových cieľov nemusíte čakať na Nový rok

stanovenie cielov

Nový rok už pre nás otvoril svoje brány a mnohí z nás počas sviatkov bilancovali, čo im priniesol alebo vzal ten starý. Je pre nás úplne prirodzené, že sa chceme rozvíjať a prežívať stále nové skúsenosti, k čomu nám pomáhajú aj nastavené ciele a vízie. Naša predstavivosť má úžasnú silu a je to efektívny nástroj tvorby života, ktorý si pre seba prajeme. So stanovením cieľom však nemusíme čakať na Nový rok, ani na žiadny iný podnet. Môžeme to urobiť v každom momente, keď si nájdeme trochu času a ponoríme sa do sveta, ktorý chceme mať okolo seba.

Stanovené ciele nám pomáhajú vyselektovať, čo chceme a čo nie

Mnohí z nás už pochopili, že život je nie je závod a všetko nie je len o výkone. Stanovenie si cieľov, ktoré chceme dosiahnuť, nám však pomáha určiť smer, ktorým sa pohnúť vpred a prináša cenné životné skúsenosti. Vždy sa pritom mnohé naučíme, zdoláme množstvo výziev a prekážok, vďaka ktorým sme múdrejší a získavame nové poznania o tom, čo v našom živote chceme a čo nie. Rovnaký princíp môžeme využiť aj v našom osobnom živote, podnikaní či pracovnom pôsobení. Neraz sa pritom stane, že pri dosiahnutí želaného cieľa zistíme, že to nie je presne to, čo by sme potrebovali alebo čo sme hľadali. Cesta, ktorú sme prešli, nás však v mnohom obohatila a priniesla nám dôležité informácie o nás samých. Vedieť, čo nechceme, nás tak vždy napokon privedie k tomu, po čom skutočne túžime.

K veľkým cieľom malými krokmi

Bez ohľadu na to, či sa naše ciele týkajú financií, podnikania, vzdelávania, športu alebo iného zlepšenia v našom osobnom živote, u väčšiny z nás najlepšie funguje, ak zvolíme systematickú cestu krok po kroku od plnenia malých cieľov až po tie najväčšie výzvy. Takýto postup je vhodný, pretože nás na začiatku príliš nezaťažuje a úspechy v menších veciach nám dodávajú odvahu, zvyšujú naše sebavedomie a učia nás, že tie isté princípy, ktoré platia v malom, môžeme uplatniť aj vo veľkom. Menšie zlyhania nás až tak nebolia a preto je pravdepodobné, že na ceste budeme pokračovať aj napriek prípadným pochybeniam. Keď však urobíme chybu vo veľkej veci, utrpí tým naša odvaha aj sebavedomie a môže sa stať, že do ďalšieho konania sa už zo strachu zo zlyhania nepustíme.

Pri ustanovovaní cieľom sa nemusíme obmedzovať

Každý z nás je tvorcom svojej reality a pri ustanovovaní našich cieľov sa neraz poriadne limitujeme. Naše ciele však nemusia byť ničím obmedzené. Ak si prajeme hojnosť na všetkých úrovniach, byť zdravý, mať krásnu postavu, mať dostatok financií na všetko, čo si prajeme, rozbehnúť podnikanie, mať rodinu, partnera, radosť, lásku, šťastiu, harmóniu, je dôležité, aby sme si vedeli spojiť tieto ciele so skutočnými emóciami a naše ciele vidieť a cítiť už ako zrealizované, vedieť si seba predstaviť s takým telom, rodinný a pracovným životom a cítiť všetku tu radosť a hojnosť ako prítomnú. Medzi ďalšie ingrediencie, ktoré by v tomto recepte nemali chýbať, patrí odvaha, disciplína, vytrvalosť, ochota vystúpiť z našej komfortnej zóny a pustiť do nášho života zmeny, trpezlivosť, dôvera, radosť a konanie, ktorým si tvoríme, čo si prajeme.

Radosť nespočíva len v úspešnom výsledku

Ako sme už v úvode načrtli, samotné stanovenie cieľov je dôležité, niekedy však nevieme, či je zadaný cieľ pre nás naozaj dobrý. Na ceste za ním sa však mnohé naučíme a to je aj hlavná úloha, ktorú pre nás ciele plnia. Úspešný výsledok je úžasný, najúžasnejšia časť celého procesu je však samotná cesta, učenie, ktoré so sebou prináša a pocity, ktoré sú prítomné pri zdolávaní prekážok na našej ceste. Každý z nás je iný a rovnako jedinečné sú aj naše ciele spolu s cestami, ktoré k nim vedú. Ciele, pre ktoré sme nič neurobili, nás nikdy netešia tak, ako keď sa k nim sami prepracujeme. V rámci zachovania rovnováhy však platí aj to, že nie každý cieľ nás musí stáť všetky naše fyzické a duševné sily. Sú ciele, ku ktorý msa môžeme prepracovať jednoduchšie a potom sú také, ktoré vyzerajú ako hora, ktorú nikdy nedobijeme.

Niekoľko slov na záver

Človek má oveľa väčšiu silu, ako si väčšina u nás pripúšťa a tak si stanovujte ciele a skúšajte. V skutočnosti neexistuje nič také, ako pochybenie, pretože v zdanlivom pochybení sa neraz nachádza tá najväčšia skúsenosť a najdôležitejšia lekcia, ktorá nás posunie na miesto, o akom sa nám ani nesnívalo. Niektoré vaše ciele na realitnom trhu sú aj našimi cieľmi a vždy, keď sa takto spojíme, zvyšujeme šancu, že spoločnými silami dosiahneme ešte viac.

Ďakujeme vám prejavenú dôveru a tešíme sa na spoluprácu s vami aj v tomto roku!

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Kde inzerovať reality?

Každý z nás je individuálnou osobnosťou s jedinečnými črtami a životnými skúsenosťami a táto originalita sa plne prejavuje aj pri transakciách na realitnom trhu. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti je

čítaj viac »

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov