fbpx

Každý z nás je individuálnou osobnosťou s jedinečnými črtami a životnými skúsenosťami a táto originalita sa plne prejavuje aj pri transakciách na realitnom trhu. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti je vždy individuálnou záležitosťou každého klienta a spája sa s originálnym životným príbehom alebo motívom tohto človeka. Úspešný predaj alebo kúpa realítvšak v praxi závisí od mnohých faktorov, pričom jedným z nich je aj miesto, kde klient ponúkanú nehnuteľnosť inzeruje. O dôležitosti výberu miesta inzercie realít bude aj nasledujúci článok.

Inzercia realít cez viaceré realitné kancelárie

Pri realitných obchodoch často platí známe porekadlo, ktoré hovorí o tom, že menej je viac. Z našich dlhoročných skúseností vieme, že mnohí klienti si v úvode svojej pôsobnosti na realitnom trhu myslia, že inzercia realít cez viaceré realitné portály alebo realitné kancelárie môže zvýšiť šance na úspešný predaj. V našej profesionálnej praxi sa však už veľakrát ukázalo, že tento postup môže celý proces predaja výrazne spomaliť a významným spôsobom znížiť aj cenu ponúkanej nehnuteľnosti.

V našej realitnej kancelárii sa zameriavame na jedinečnosť každého klienta, pričom vždy zohľadňujeme aj špecifiká ponúkanej alebo preferovanej nehnuteľnosti. Celý realitný proces následne prispôsobujeme na mieru každému klientovi. Ponúkané reality vždy inzerujeme výlučne na našom webovom portáli, vďaka čomu máme detailný prehľad o celom vývoji realitného obchodu a máme k dispozícii aj väčší manévrovací priestor pre maximalizáciu predajnej ceny nehnuteľnosti.

Žijeme v dobe cielenej reklamy

V súčasnosti žijeme v dobe cielenej reklamy a keď si pritom pripomenieme skutočnosť, že každý realitný obchod je originálnym príbehom, za ktorým stojí určitý človek, tak rozumieme aj tomu, prečo je cielená reklama dôležitou súčasťou každého úspešného realitného obchodu.Každá nehnuteľnosť si raz nájde svojho majiteľa.Ak však chceme dobre a rýchlo predať alebo kúpiť, je dôležité sa na tento proces riadne pripraviť.

Cielená reklama pomáha vyzdvihnúť pozitívne stránky nehnuteľnosti a je dôležitým kľúčom k úspešnému predaju ponúkanej nehnuteľnosti. Skúsení realitní makléri presne vedia, akú prezentáciu nehnuteľnosti zvoliť a čo všetko si všímať na ponuke, o ktorú má klient záujem. Realitný obchod je komplexný proces, v ktorom má dôležitý význam každý detail od prvého stretnutia s klientom až po ukončenie realitného obchodu a všetko medzitým. Všetky relevantné údaje sú pritom citlivo zvažované a zakomponované do publikovanej propagácie a inzercie ponúkanej nehnuteľnosti.

Miesto inzercie je jedným z kľúčových pilierov úspešného predaja

Mnohí klienti sa nás pýtajú, prečo sa spomaľuje proces predaja nehnuteľnosti v prípade, keď inzerujú svoj byt alebo rodinný dom na viacerých realitných portáloch alebo majú ponuku umiestnenú na weboch viacerých realitných kancelárií. Jednou z odpovedí na túto otázku je aj skutočnosť, že kupujúci si pri vyhľadávaní požadovanej nehnuteľnosti tiež prezerá všetky dostupné aplikácie, webové portály a stránky jednotlivých realitných kancelárií.

Keď na každej z nich vidí tú istú nehnuteľnosť a často aj za rôznu cenu, môže to byť pre neho mätúce, zavádzajúce a môže to navodzovať dojem, že danú nehnuteľnosť nie je možné predať napríklad aj preto, že má určité skryté vady alebo je príliš nadhodnotená jej predajná cena. Miesto inzercie tak môže mnohé napovedať o tom, ako sa postupuje pri predaji danej nehnuteľnosti a aké úskalia, riziká či benefity môžu byť spojené s týmto konkrétnym realitným obchodom. Vďaka zvolenému miestu inzercie realít tak môžeme osloviť alebo odradiť potenciálnych záujemcov.

Niekoľko slov na záver

Každý predaj nehnuteľnosti je komplexom krokov, rokovaní a na mieru ušitého poradenstva, ktorého cieľom je maximalizovať predajnú cenu ponúkanej nehnuteľnosti. Každý realitný obchod v sebe zahŕňa aj ekonomické, právne a iné aspekty súvisiace s predávanou alebo kupovanou nehnuteľnosťou. Ak by sme v závere tohto článku chceli zodpovedať otázku: „Kde inzerovať reality?“ – tak by sme odporučili klientom, aby zverili svoju nehnuteľnosť alebo hľadanie vhodnej nehnuteľnosti pre seba do rúk spoľahlivej realitnej kancelárie so skúsenými maklérmi, ktorí sa postarajú o celý realitný proces a so všetkým klientom poradia. Keď inzerujete nehnuteľnosť v takejto realitnej kancelárii, nie je potrebné uverejňovať inzerát ešte aj na ďalších miestach, pretože váš obchod bude určite úspešný v krátkom čase. Takýto postup je efektívny, rýchly a bezpečný.

Náš tip:

Ak sa chystáte predávať alebo kupovať nehnuteľnosť, je dobré urobiť si najprv prieskum na internete a následne ísť aj osobne do vybranej realitnej kancelárie. Solídne realitné kancelárie ponúkajú klientom prvé konzultácie bezplatne a uvedú vás hlbšie do celej problematiky. Klient tak má možnosť vidieť, aké jednanie štandardom vo vybranej firme, aké skúsenosti majú jej realitní makléri a aké všetky služby získajú v ponúkanom balíku. Takýto postup šetrí čas aj peniaze a poskytuje potrebnú bezpečnosť pri celom realitnom procese.

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov