fbpx

Výhody exkluzívneho (výhradného) predaja nehnuteľností

Exkluzivny realitny maklér

Ak uvažujete o kúpe alebo predaji nehnuteľnosti, možno ste sa pritom už stretli aj s pojmom exkluzívny (výhradný) predaj realít prostredníctvom realitnej kancelárie či realitného makléra. V aktuálnom článku sa bližšie pozrieme na to, prečo si vybrať práve túto formu predaja alebo kúpy nehnuteľnosti a aké benefity sú s ňou v praxi spojené.

Čo je to exkluzívny (výhradný) predaj?

Exkluzívny (výhradný) predaj/kúpa nehnuteľnosti znamená, že predaj/kúpu preferovanej nehnuteľnosti zveríte do rúk exkluzívne (výhradne) jednej realitnej kancelárie alebo realitného makléra. Tento subjekt a/alebo osoba následne zariadi všetky potrebné záležitosti ohľadom vašej kúpy/predaja, vyhotoví profesionálne vizuály a fotografie vybraných nehnuteľností podľa vami zadaných kritérií, vykoná nevyhnutné fyzické obhliadky a pri zaujímavých príležitostiach vyhotoví pre vás ich virtuálne prehliadky. Inými slovami to možno zhrnúť aj tak, že exkluzívnemu klientovi je venované maximum pozornosti, energie a času.

Predaj bez exkluzivity

Možno sa teraz pýtate, či sami seba neobmedzíte tým, že predaj/kúpu nehnuteľnosti zveríte do rúk len jedného subjektu alebo človeka. V rámci hľadania odpovede na túto otázku je v prvom rade dôležité zvážiť výber vášho exkluzívneho partnera. Takáto realitná kancelária alebo maklér musí mať vašu plnú dôveru, ktorá je v praxi založená na osobných odporučeniach, dobrej povesti alebo iných viditeľných výsledkoch, ktoré si môžete overiť prostredníctvom rôznych komunikačných platforiem a kanálov. Aj pri predaji, ktorý nie je exkluzívny, však venujeme našim klientom maximum pozornosti, času a energie. Tu sa však v rámci rovnosti vždy snažíme rozdeliť našu pozornosť medzi všetkých klientov rovnako. Aj preto sa môže stať, že predajný proces bude v takomto prípade o niečo dlhší.

Dôveryhodnosť predaja

Pokiaľ sa rozhodnete pre bežný (nevýhradný)kúpu/predaj nehnuteľnosti, môže sa stať, že najmä v online inzercii sa objavia rôzne ponukové ceny na predávaný artikel. Je to dané najmä tým, že každá spoločnosť má iné ceny a k sume za predaj si pripočítava svoju vlastnú províziu za sprostredkovanie.Tým, že sa vaša nehnuteľnosť objavuje v rôznych predajných ponukách a portáloch, môžu kupujúci nadobudnúť nepríjemný dojem, že ju nemožno predať, prípadne že za tým stoja pokútne praktiky alebo skrýva iná prekážka, ktorá robí vašu nehnuteľnosť ťažko predajnou.

Profesionálne zručnosti

Exkluzívny predaj je proces, v ktorom vám oslovený subjekt (realitná kancelária alebo realitný maklér) ponúka svoje najlepšie profesionálne zručnosti, kedy si vezme vašu záležitosť pod svoje krídla a stará sa o ňu s tou najvyššou prioritou. Šikovný realitný maklér má už vybudovanú aktívnu sieť klientskych kontaktov, s ktorými pravidelne komunikuje, vďaka čomu vám dokáže rýchlo a efektívne predať vašu nehnuteľnosť, prípadne zohnať takú, o ktorú máte záujem.

Úspora času

V rámci exkluzívneho predaja sa zmluvne dohodnú všetky podrobnosti a podmienky kúpy/predaja predmetnej nehnuteľnosti a o vás sa stará jeden konkrétny človek. Pre vás to v praxi znamená žiadne telefonáty s klientmi a vysvetľovanie detailov vášho predaja záujemcom o kúpu a na druhej strane žiadne starosti pri hľadaní vysnívanej nehnuteľnosti. Nemusíte pracne vyhľadávať a sledovať aktuálne ponuky,komunikovať s predávajúcimi, ani chodiť na fyzické obhliadky. Na fyzickú obhliadku idete až vo fáze, kedy sa daná nehnuteľnosť naozaj veľmi približuje vášmu ideálu. Vďaka všetkým uvedeným atribútom šetríte množstvo času, energie a aj financií.

V súčasnosti stále viac klientov vyhľadáva možnosti výhradnej spolupráce. Pri ústretovom jednaní, jasne nastavených podmienkach a profesionálnom prístupe zo strany realitnej spoločnosti je to pre klienta vždy ten najlepší spôsob, ako rýchlo a efektívne predať alebo kúpiť nehnuteľnosť pri vysokej úspore času, energie a peňazí.

V praxi sa tiež bežne stáva, že na financovanie jednej nehnuteľnosti predávate ďalšiu, prípadne tak robí druha strana a do celého procesu v dôsledku týchto skutočností vstupujú nielen viacerí klienti, ale aj predaje viacerých nehnuteľností a ich financovanie. Pokiaľ sa nachádzate v takto zložitých obchodných vzťahoch, je ideálne, ak celý proces zastrešuje váš realitný maklér a vy len pripomienkujete zmluvy a podpisujete, čo je potrebné.

Ak máte aj ďalšie otázky v súvislosti s realitami alebo formami ich predaja, neváhajte a kontaktujte nás, radi vám všetko objasníme.

Tešíme sa na spoluprácu s vami!

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Kde inzerovať reality?

Každý z nás je individuálnou osobnosťou s jedinečnými črtami a životnými skúsenosťami a táto originalita sa plne prejavuje aj pri transakciách na realitnom trhu. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti je

čítaj viac »

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov