fbpx

Začatý výkon záložného práva?

Oznámenie o predaji alebo výzva na poskytnutie nehnuteľnosti znalcovi za účelom jej preskúmania a následného predaja na verejnej dražbe môže vážne ovplyvniť vlastnícke práva každého majiteľa. Život nám však občas prináša náročné situácie, ktoré musíme riešiť rozvážne a bez stresu. V tomto článku vám poskytneme jednoduchý sprievodca tým, ako sa správať v prípade, že máte dlhy a čelíte situácii, keď sa má realizovať predaj vašej nehnuteľnosti na verejnej dražbe.

  1. Zistite, kto chce váš dlh vymáhať: Je dôležité vedieť, kto je váš veriteľ a kto inicioval predaj vašej nehnuteľnosti. Môže to byť napríklad banka alebo iná firma, ktorá vám požičala peniaze.
  2. Komunikujte s vaším veriteľom: Je kľúčové mať otvorenú komunikáciu so svojím veriteľom. Pokúste sa dohodnúť na spôsobe splácania dlhu a nastaviť také splátky, ktoré môžete zvládnuť. Vaša ochota spolupracovať bude ocenená.
  3. Zistiť stav vašich dlhov: Skontrolujte, aká je celková výška vašich dlhov spojených s nehnuteľnosťou. Môžete to urobiť cez Centrálny register exekúcií.
  4. Určte hodnotu svojej nehnuteľnosti: Dôležité je poznať trhovú hodnotu vašej nehnuteľnosti. To vám pomôže určiť, či máte dosť prostriedkov na splatenie dlhu a aký zisk môžete očakávať po predaji.
  5. Oznámte platobnú neschopnosť: Ak máte problémy so splácaním úveru, okamžite informujte svojho veriteľa. Pokúste sa nájsť spoločné riešenia.
  6. Konzultujte so špecialistom na hypotéky: V niektorých prípadoch môže byť užitočné konzultovať so špecialistom na hypotéky, ktorý vám poskytne rady týkajúce sa financovania a predaja nehnuteľnosti.
  7. Zvážte predaj investičnej spoločnosti: V prípade, že nehnuteľnosť musíte predávať, uvažujte o kontakte so spoločnosťou, ktorá je ochotná ju odkúpiť. Buďte však pripravení na to, že cena nemusí dosahovať trhovú hodnotu.
  8. Zhrnutie: Komunikujte s veriteľom, hľadajte riešenia, až potom sa uchýlite k predaji nehnuteľnosti. Nájdenie iných možností je vždy lepšie ako verejná dražba.

Príbeh Petra: Ako sme mu pomohli v ťažkých finančných časoch

Peter bol dlhodobo v ťažkej finančnej situácii. Mal hypotéku na svojom dome a niekoľko nezvládnutých dlhov. Jeho banka, ktorá mu poskytla hypotéku, začala byť znepokojená, pretože Peter prestal splácať svoje dlhy.Cítil sa bezradný a obával sa, že príde o svoj dom a majetok, na ktorom mu záležalo. Vo svojej beznádeji sa rozhodol hľadať riešenia.

Kontaktoval nás, spoločnosť, ktorá sa špecializuje na finančné poradenstvo a riešenia v ťažkých finančných situáciách. Naši experti sa stretli s Petrom a zhodnotili jeho situáciu. Pomohli mu s konzultáciou so všetkými jeho veriteľmi, vrátane jeho banky a ďalších menších veriteľov.Spoločne sme vypracovali plán na splácanie dlhov a snažili sa nájsť riešenie, ktoré by bolo pre Petra reálne a udržateľné. Peterovi sa podarilo dohodnúť sa so svojimi menšími veriteľmi na rozumnom splátkovom kalendári.

Napriek týmto krokom sa však s bankou nedohodol na plánovanej splátke hypotéky. Banka začala hroziť predajom jeho nehnuteľnosti na verejnej dražbe.Tu sme Peterovi ponúkli alternatívne riešenie. Na základe našich znalostí sme sa rozhodli odkúpiť jeho nehnuteľnosť za spravodlivú cenu, čím sme mu pomohli minimalizovať jeho straty a predísť verejnej dražbe.Dohodli sme sa s Petrom na podmienkach predaja, ktoré mu umožnili získať potrebný čas na presťahovanie sa a nájdenie nového miesta na bývanie, bez zbytočného stresu.

Tento príbeh Petra je príkladom toho, ako otvorená komunikácia, spolupráca so špecialistami a hľadanie alternatívnych riešení môžu pomôcť ľuďom v ťažkých finančných časoch. Ak sa ocitnete v podobnej situácii, neváhajte nás kontaktovať. Naši odborníci sú tu, aby vám pomohli nájsť najlepšie riešenia pre vašu situáciu. Vaše finančné pohodlie a bezpečnosť sú pre nás prioritou.

V závere tohto článku by sme vás chceli povzbudiť, aby ste sa vždy snažili udržať otvorenú komunikáciu so svojím veriteľom a hľadať spoločné riešenia, ak sa dostanete do finančných ťažkostí. Predaj nehnuteľnosti by mal byť poslednou možnosťou. Je dôležité mať reálnu predstavu o hodnote svojej nehnuteľnosti a konzultovať so špecialistami, ak už neexistuje ďalšie možné riešenie ako predaj nehnuteľnosti.

Rovnako dôležité je vedieť, že podobné finančné situácie sa riešia každý deň a nie ste v tom sami. Sme tu, aby sme vám pomohli. Preto ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete radu, neváhajte nás kontaktovať. Poskytujeme bezplatné konzultácie a sme pripravení vám pomôcť nájsť najlepšie riešenia pre vašu situáciu.

foto: unsplash.com

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Kde inzerovať reality?

Každý z nás je individuálnou osobnosťou s jedinečnými črtami a životnými skúsenosťami a táto originalita sa plne prejavuje aj pri transakciách na realitnom trhu. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti je

čítaj viac »

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov