fbpx

Elektronická rezervácia nehnuteľnosti aj bez obhliadky

Jedným z obrovských prínosoch moderných technológií je skutočnosť, že nám v mnohých ohľadoch šetria náš čas. V spoločnosti Nestor Capital využívame ich potenciál naplno a prostredníctvom profesionálnych 3D prehliadok a fotografií prinášame priamo k vám domov pocit z predávanej nehnuteľnosti. Aj vďaka tomuto riešeniu nám v praxi pribúdajú klienti, ktorí si kupujú nehnuteľnosť aj bez potreby realizácie fyzickej obhliadky. V tomto článku si v jednoduchosti priblížime takýto postup a upresníme si aj niektoré právne s tým spojené právne aspekty.

Vysoký dopyt nás núti promptne reagovať

Tí z vás, ktorí sa v posledných dvoch rokoch pohybovali na trhu s nehnuteľnosťami,si uvedomujú, že súčasný dopyt vysoko prevyšuje ponuku, pričom v prípade lukratívnych nehnuteľností to platí dvojnásobne. Jedným z nástrojov, ktorý vám môže pomôcť rýchlejšie získať vybranú nehnuteľnosť, je online rezervácia bez nutnosti fyzickej obhliadky. Takýto postup nie je v rozpore so zákonom ani s našimi internými pravidlami. Aj pri ňom je však potrebné dodržať určité pravidlá.

Rezervačná záloha

Radi by sme vám týmto dali do pozornosti, že rezervácia nehnuteľnosti prostredníctvom online nástrojov nie je v našej spoločnosti žiadnou novinkou a tento postup sa v praxi vyskytuje čoraz častejšie. Ak sa rozhodnete, že si chcete zarezervovať nehnuteľnosť online, je tento krok považovaný za štandardnú rezerváciu, pri ktorej je potrebné písomne prejaviť vôľu s kúpou predávanej nehnuteľnosti a uhradiť rezervačná zálohu. Písomný záujem o nehnuteľnosť vám zašleme mailom, vy ho podpíšete a naskenovaný zašlete naspäť. Záloha sa uhrádza štandardným bankovým prevodom a po pripísaní príslušnej sumy na náš účet vám my posielame potvrdenie o prijatí platby.

Prepadnutie rezervačnej zálohy

Tento proces po právnej stránke plne nahrádza rezervačnú zmluvu a v prípade odstúpenia od zmluvy klientovi prepadá uhradená záloha tak, ako je to pri úhrade zálohovej platby vyplývajúcej z klasickej rezervačnej zmluvy uzatváranej medzi realitnou kanceláriou a budúcim kupujúcim. O tomto postupe a podmienkach je informovaný v písomnom potvrdení o rezervácii nehnuteľnosti. V prípade, že vás takýto postup oslovil, nie sú vám však jasné všetky detaily, neváhajte a kontaktujte nás, radi vám všetkom objasníme.

Ďakujeme vám za prejavenú dôveru a tešíme sa na spoluprácu s vami!

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Kde inzerovať reality?

Každý z nás je individuálnou osobnosťou s jedinečnými črtami a životnými skúsenosťami a táto originalita sa plne prejavuje aj pri transakciách na realitnom trhu. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti je

čítaj viac »

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov