fbpx

Aké doklady si pripraviť pred výkupom nehnuteľnosti?

Existuje množstvo dôvodov, prečo klienti hľadajú možnosť výkupu nehnuteľností. Tento inštitút je v praxi väčšinou spojený s potrebou rýchlo konať a hľadať riešenia na vzniknutú ťaživú životnú situáciu klienta. Spoločnosť Nestor Capital má bohaté skúsenosti s výkupom nehnuteľností a riešením týchto situácií.

Ak uvažujete nad výkupom nehnuteľnosti, pred samotným začiatkom tohto procesu je potrebné myslieť na to, že počas predaja nehnuteľnosti budeme potrebovať určité doklady a dokumenty preukazujúce váš právny vzťah a stav predávanej nehnuteľnosti. Viac o tom, aké podklady sú pritom potrebné, si priblížime v nasledujúcich riadkoch.

Výkup nehnuteľnosti rýchlo a bez rizika

Vďaka našim skúsenostiam realizujeme výkup nehnuteľností rýchlo a bez rizika, pričom klientom vždy zároveň poradíme a pomôžeme zrealizovať riešenie ich ťaživej životnej situácie.. Okrem toho zabezpečíme aj vyplatenie vašich dlhov, exekúcií alebo ostatných dedičov v prípade dedičského konania. Okolo výkupu nehnuteľností ešte aj v súčasnosti stále kolujú rôzne správy o tom, ako sa tento inštitút zneužíva a nie je pre klienta vhodným riešením, čo môže byť skutočnou realitou u niektorých subjektov.

Našou dlhoročnou pôsobnosťou na trhu a poctivou prácou sa však snažíme tento mýtus zbúrať a ukázať klientom, že existujú aj firmy, ktoré robia výkup férovo, rýchlo a bezpečne. Záleží nám na tom, aby sme vám vo vašej situácii naozaj pomohli a v každom jednotlivom prípade hľadáme riešenia ušité na mieru konkrétnemu klientovi.

TIP:

Zmluvnú dokumentáciu vieme pre vás pripraviť už do 24 hodín.

Ponúkame najlepšiu cenu na trhu

Naším krédom, ktorým sa riadime v osobnom aj profesionálnom živote je, že: „Každý situácia má svoje riešenie.“ Inak povedané, tam, kde je problém, vždy existuje aj jeho riešenie. V praxi pritom platí, že čím skôr začneme s jeho hľadaním, tým skôr nájdeme aj vhodné riešenie a často tým dokážeme predchádzať ešte väčším škodám.

Pokiaľ je to možné, vždy sa snažíme s klientmi hľadať riešenia, ako ich zbaviť dlhov a nestratiť pritom strechu nad hlavou, prípadne im pomáhame nájsť novú. Okrem najlepšej ceny na trhu u nás nájdete aj kvalitný právny servis a poradenstvo pod taktovkou notára a advokáta, pričom ponúkame bezplatné vypracovanie zmlúv, diskrétnosť, služby na mieru každému klientov a profesionálny prístup s ľudskou tvárou.

Ako doklady a dokumenty potrebujete pri výkupe nehnuteľnosti?

V rámci spoločnosti Nestor Capital vykupujeme všetky typy nehnuteľností po celom území Slovenska. Vykupujeme byty, domy, pozemky, ako aj rekreačné nehnuteľností, ako sú chaty v horách, drevenice či chalupy. Nezáleží pritom ani na tom, či je vaša nehnuteľnosť zrekonštruovaná alebo v pôvodnom stave. Výkup nehnuteľnosti je realitný proces ako každý iný a pred jeho realizáciou je potrebné pripraviť si všetky doklady súvisiace s predávanou nehnuteľnosťou.

V praxi ide o nasledovné doklady a dokumenty preukazujúce vlastnícky vzťah a stav príslušnej nehnuteľnosti:

  • platný doklad totožnosti (občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti všetkých majiteľov nehnuteľnosti),
  • doklad o nadobudnutí nehnuteľnosti, respektíve právny titul nadobudnutia nehnuteľnosti (kúpna zmluva, darovacia zmluva, prípadne iný titul),
  • ak je nehnuteľnosť v podielovom vlastníctve a existuje viac majiteľov, je potrebné doložiť aj písomný súhlas každého z majiteľov s predajom,
  • ak je nehnuteľnosť v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov a prebehlo napríklad rozvodové konanie, je potrebné priniesť a preukázať aj majetkové vyrovnanie,
  • ak sa niektorý zo spoluvlastníkov dá zastupovať, je potrebné priniesť aj platnú plnú moc,
  • ak sú na nehnuteľnosti akékoľvek bremená alebo ťarchy, je potrebné vyžiadať si potvrdenie o výške zostatku úveru,
  • ak je nehnuteľnosť v exekúcii, predaj je možný len so súhlasom exekútora (túto komunikáciu zabezpečujeme v rámci poskytovaného servisu),
  • list vlastníctva k danej nehnuteľnosti,
  • katastrálnu mapu, geometrická plán v prípade domov alebo pozemkov,
  • iné doklady podľa špecifík konkrétneho prípadu.

Na prvý pohľad možno vyzerá uvedený zoznam zložitý, nemusíte sa však trápiť, ak si neviete tieto doklady alebo dokumenty pripraviť či nájsť. Prvú konzultáciu poskytujeme bezplatne a na tomto stretnutí vám priblížime celý proces výkupu, jeho jednotlivé kroky a míľniky a poskytneme vám aj presný zoznam dokumentov, ktoré budeme pritom potrebovať.

Výkup nehnuteľnosti je vo všeobecnosti menej stresujúcim procesom, ako napríklad predaj nehnuteľnosti na dobrovoľnej dražbe, o ktorej vie ihneď aj celé vaše okolie a vy až do úspešného konca dražby vôbec netušíte, za akú sumu sa vaša nehnuteľnosť predá. Pri výkupe nehnuteľnosti je proces predaja transparentný, rýchly a cenu si dohodneme hneď na začiatku, takže od začiatku našej spolupráce viete, koľko peňazí za predaj dostanete.

TIP:

Celý proces výkupu nehnuteľnosti je zároveň diskrétny, pričom od začiatku viete a nemusíte pri ňom absolvovať ani žiadne fyzickú obhliadky vašej nehnuteľnosti. Vy sta zároveň tí, ktorí určujú aj dátum, kedy sa vysťahujete. Ako bonus klientom ponúkame aj možnosť znovu si predanú nehnuteľnosť spätne odkúpiť.

Všetko v praxi závisí od konkrétnej situácie klienta a našej vzájomnej dohody. Základom každého úspechu v akomkoľvek vzťahu je otvorená komunikácia a ochota riešiť vzniknutú situáciu. Samotné riešenie sa vždy nájde a neraz prekvapí klientov tým, že to nebolo až také zložité.

Zdieľaj článok

Potrebujete poradiť?

Radi vám zodpovieme všetky otázky spojené s predajom a kúpou nehnuteľností a nastavením finančného plánu.

Mohlo by vás zaujímať

Kde inzerovať reality?

Každý z nás je individuálnou osobnosťou s jedinečnými črtami a životnými skúsenosťami a táto originalita sa plne prejavuje aj pri transakciách na realitnom trhu. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti je

čítaj viac »

Máte záujem predať alebo kúpiť nehnuteľnosť?

Vyplňte prosím nasledovný formulár a budeme vás kontaktovať hneď, ako to bude možné.

Po kliknutí na tlačidlo OK vyjadrujete súhlas s použitím cookies na tejto stránke. Ochrana osobných údajov